Forklaring på Parker-skalen - eller 100 point skalaen
Denne skala til vurdering af vin opstod for snart mange år siden og er blevet "rendyrket" af den amerikanske vinguru Robert Parker.
Skalaen begynder ved 50 point og går op til 100 point, som er det bedste en vin kan opnå.
Hvis en vin vurderes til:
50 - 74 betragtes den som Uinteressant
75 - 77 betragtes den som Tilfredsstillende
78 - 81 betragtes den som Ganske god
82 - 85 betragtes den som God
86 - 89 betragtes den som Meget god
90 - 93 betragtes den som Virkelig god
94 - 97 betragtes den som Fremragende
98 - 100 betragtes den som Exceptionel
Meget få vine i verden har opnået den bedste placering.
Herudover findes der flere andre skala'er til vurdering af vin. Selv bruger jeg den meget enkle 20 point skala, som er sammensat af:
Farven/klarhed: 0 - 3 point
Duften/næsen: 0 - 7 point
Smagen/udtrykket: 0 - 10 point
I alt max. 20 point
Skriv en kommentar og deltag i debatten! Fortryd kommentar