Vi holder ferielukket i uge 28 og 29 - bestilte varer afsendes i uge 30!

 • Ærlige priser på alle vine

 • Egen direkte import af vin

 • Vin fra hele Europa

 • Ærlige priser på alle vin
 • Egen direkte import af vin
 • Vin fra hele Europa
 • Ring kundeservice 20310189
 • Butik/showroom i Silkeborg

Om os

 

 


Historien
Cavalcade Vine er resultatet af over 25 års passion for god vin! Det hele startede i 1985 hvor jeg sammen med en god kammerat tog et kursus i et af datidens hotte emner, Vinkundskab på den lokale aftenskole. Kurset gav os mod på at starte vores egen vinklub, som stadig er viril og innovativ!

Men senere i 1995 blev jeg selv underviser i Vinkundskab på de lokale aftenskoler, hvor jeg havde flere hold over de følgende 3-4 år. Men for en "vinnørd" er det at købe og smage vin ikke nok – jeg måtte selv i gang med at importere de bedste vine!

Så i 2002 blev beslutningen om at starte selvstændig vinimport taget og vi fik hurtigt etableret kontakt til de første producenter i Frankrig. Siden starten er det kun gået én vej – fremad! Vi har haft konstant vækst i de nu snart 16 år vi har eksisteret og har altid været 100% selvfinansierende. Vi har kunder indenfor både private, virksomheder og restauranter i hele landet.

I april 2018 indtrådte sommelier Simon Lysholt Hansen i ejerkredsen og Simon er nu det daglige ansigt ud mod kunderne, når ønskerne om god vin, gin, rom, vinglas mv. er på banen!
About us - for Wine producers!
Cavalcade Wine is the result of over 25 years of passion for good wine! It all started in 1985 when I, along with a good friend took a course in one of contemporary hot topics, wine knowledge, at the local evening class. The course gave us the courage to start our own wine club, now in 25th year it is still virile and innovative!
But later in 1995 I even teach wine knowledge on the local evening classes, where I had several classes over the next 3-4 years. But for a “wine nerd” is the buying and tasting of wine not enough - I had even started to import the finest wines!
Then in 2002, the decision to launch an independent wine importers has been taken and we quickly established contact with the first wine producers in France. Since its inception, it has only gone one way - forward! We've had steady growth in the now almost 17 years we have existed and been 100% self-financing. We have clients in both private (BtC), businesses (BtB) and restaurants throughout the country. 

You're welcome to contact us about your wines or other related products, as well as sending us an email with your pricelist, wine descriptions, company presentation etc.

 Tilbage


Konceptet


Vores forretningsmodel er baseret på hurtig omsætning baseret på lavere priser eller sagt på en anden måde: kvalitetsvine til fornuftige priser! Vi tror ikke på supermarkedernes koncept med ”vilde førpriser” og ”vanvittige nupriser”, men på ærlige priser, hvor kunderne betaler en fornuftig pris for vinen og ikke bliver ført bag lyset. Højere kvalitet koster som oftest lige lidt mere og for vins vedkommende er dette princip også gældende. Se f.eks. vores artikel om vinpriser nedenfor.
Dog vil vi også – indimellem – komme med tilbud, men de er som regel kun resultatet af særligt gode rest-tilbud fra leverandørerne. Altså hvor vi får et godt tilbud fra leverandørerne, som vi på den måde lader gå videre til kunderne.

Vi er også åbne omkring vore rabatter: Vi arbejder med hhv. 1 fl. pris og en 6 fl. pris, da vi er gearet til at sælge vin i kasser. Der er ca. 20% forskel på priserne, så det betaler sig at købe min. én kasse vin - men gerne flere ;-)

Tilbage 


Kundetyper


Vi handler gerne med alle kunder, som holder af god vin til fornuftige priser. Derfor sælger vi vore vine til både: 

 • virksomheder
 • private
 • restauranter

Bemærk at vore priser er engros-priser, dvs. uden yderligere fordyrende mellemled!

Tilbage 


Vinsmagninger

Afholdelse af vinsmagninger for interesserede kunder har siden vores etablering i 2002 været en af vore allervigtigste aktiviteter i udbredelsen af det gode budskab om: kvalitetsvine til fornuftige priser!

Vi afholder derfor et stort antal smagninger hvert år - både i vores egen vinkælder og eksternt hos foreninger, i virksomheder og i privat regi. De åbne vinsmagninger i vores eget vinsmagerum er som regel gratis at deltage i.

Smagninger hos foreninger, i virksomheder og i privat regi samt arrangerede vinsmagninger i vores egen vinkælder, vil være efter nærmere aftalt honorar, som dækker de direkte omkostninger. Hertil kan der komme omkostninger til transport, afhængig af destination.

Vores vinsmagninger omfatter typisk smagning af ca. 10 forskellige vine, som bliver kommenteret undervejs med baggrundshistorier om producenten, druesorter, jordbundsforhold, anekdoter osv., ligesom vi gerne øser ud af vores erfaringer indenfor optimal behandling af god vin samt kombinationen af vin og mad. Der vil blive udleveret smageskema til alle smagninger.

Prisen p.t. for en smagning på f.eks. 10 forskellige vine er 175,00 pr. person, excl. transport.

I løbet af 2018 vil vi tilbyde smagninger af særligt gode - og ofte mere kostbare - vine, som ikke mange har lejlighed til selv at smage på. Men vi vil gerne lade kunderne smage disse vine ved at vi afholder betalingssmagninger indenfor f.eks.:

 • Champagne
 • Barolo
 • Bourgogne
 • Rhône Crû
 • Forskellige vinglas
 • Udvalgte vine kombineret med gode oste
 • o.m.a.

Du vil derfor snart kunne købe billetter på vores webshop, så du kan sikre dig en plads på én eller flere af vores kommende events.

Tilbage 


Smagepanelet

Vore mange - meget positive - anmeldelser fra aviser og magasiner bevidner jo, at vores sanser for at finde de gode vine, altid er på toppen! Men dermed ikke sagt, at vi ikke kan blive endnu bedre i udvælgelsen af de kommende vine, som skal finde vej til vores hylder.

Derfor etablerede vi for få år siden et smagepanel, som består af 8-10 meget forskellige personer, med hver sin baggrund, tilgang til vin, opfattelser af pris/kvalitets-forholdet osv., som vi inviterer ind til en panelsmagning med jævne mellemrum.

Først gennemfører vi selv "grovsorteringen" af modtagne prøvevine, derefter tester vi de bedste vine på smagepanelet og får til sidst en direkte tilbagemelding på smagepanelets holdning på det de har smagt.

Smagepanelet er ikke en statisk gruppe nedsat "for evigt", men det er vort ønske, at panelets sammensætning over tid kan ændre sig med nye deltagere. Hvis du skulle have lyst til at deltage i dette spændende og seriøse stykke arbejde, er du velkommen til at sende os en henvendelse.

Tilbage 


Winemakers Dinner

Winemakers Dinner (WD) er en anden væsentlig aktivitet i udbredelsen af vore dejlige vine. Ved vores seneste WD havde vi  besøg af to leverandører fra Frankrig: Domaine Kientz fra Alsace og Gigondas La Cave fra Gigondas.

Vi havde lejet restaurant Michael D. på Radisson Blu i Silkeborg, hvor køkkenchefen havde kreeret en skøn 9 retters menu, som var nøje afstemt med vinene fra de to forskellige vinhuse. Det blev en meget flot aften med et perfekt match mellem gastronomi og vine på et højt niveau.

Vi vurderer løbende på hvilke af vore leverandører som har mulighed for at besøge os, og på den baggrund planlægger vi fremtidige WD aktiviteter.

Tilbage 


Løbende aktiviteter

Kommer snart i ny version!

Tilbage 


Festvin – skal være kvalitetsvin! 

Og den får du hos Midtjyllands’s direkte importør af europæiske kvalitetsvine – til absolut konkurrencedygtige priser! Kunder, vinjournalister o.m.a. priser vore herlige vine som hørende til i ”Superligaen”, når det drejer sig om høj kvalitet, ofte til priser 10-40% under detailprisen. Så vi kan lave præcis den ”Vinmenu” som passer bedst til din pengepung og ambitionsniveau.

Og for at gøre det nemt for dig, har vi sammensat 3 vinmenuer som eksempel på gode vine, der passer til meget forskelligt mad:

1. Familie-vinmenu – priser pr. person:
Hvidvin, rødvin samt dessertvin *)  
75,00 kr.
2. Medium-vinmenu – priser pr. person:
Velkomstvin, hvidvin, rødvin
samt dessertvin *)  
100,00 kr.
3. Luksus-vinmenu – priser pr. person:
Velkomstvin, hvidvin, rødvin1, rødvin2
samt dessertvin *) 
*) Baseret på gns. 1 fl. vin pr. person
130,00 kr.

 

Ring på tlf. 4025 4475 og få gode råd og vejledning omkring vinvalget til din fest!


Tilbage


Vinservice

Begrebet Vinservice dækker over en række ydelser og initiativer, som vi tilbyder vore kunder. Vinservice indeholder et bredt udvalg af ydelser og services, som du kan benytte i forskellige sammenhænge. Blandt andet gaver, emballager, vinsmagninger, events o.m.a.

Naturligvis tilbyder vi også receptionsgaver i mange forskellige udgaver, fra de mere traditionelle kartonpakker og trækasser, til mere profilerede pakker med mulighed for egen markedsføring.

VinService er bla.:

at vi udvikler et gave-koncept i samarbejde med din virksomhed eller forening, som er afstemt virksomhedens/foreningens ønske om en bestemt profil:

 • f.eks. kan vi opbevare profilerende emballager (med logo og firmanavn) og pakker gaverne efter behov (trækasser, kartonkasser, luxuskasser mm.) F.eks. kan vi opbevare flaskeetiketter (med logo og firmanavn) og pakker gaverne efter behov.
 • vore vingaver kan vedlægges udførlig beskrivelse af vinen – f.eks. med dit logo og firmanavn på.
 • at vi tilbyder kommenterede vinsmagninger i firmaer og privat regi mv., hvor vi sætter fokus på vinenes oprindelse, vinområdernes specialiteter, druesorternes mystik osv. – kort sagt fokus på vinoplevelse. Vi smager typisk ca. 8-9 forskellige vine. Køb f.eks. en vinsmagning – og forær den væk som gave!!!
 • at vi tilbyder gode råd ifm. etablering af vinrum/-kælder for dig, som gerne vil kunne gemme dine vine under optimale forhold. Assistancen kan også omfatte gennemgang af f.eks. gavevine, hvor du gerne vil vide mere om hvad der skal drikkes først.
 • at vi tilbyder dig deltagelse i et af vore vinpaneler, hvor du kan være med til at udvælge de vine, som fremadrettet indgår i vort sortiment. Det betyder, at du må investere nogle få aftener om året til testsmagninger.
 • at vi tilbyder dig og dine medarbejdere eller medlemmer at købe vore vine til gode priser, ved at de gør fællesindkøb (baseret på større kvanta) og på den måde sparer mange penge. Ring og lad os få en snak om mulighederne.
 • at vi yder rådgivning til dig vedr. etablering af ny vinkælder eller pleje af den nuværende. Herunder tilbyder vi gennemgang og sortering af f.eks. vingaver modtaget ved receptioner mv., så du får drukket hhv. gemmevine og konsumvine i den rigtige rækkefølge!
 • at vi tilbyder rådgivning i forbindelse med dit arrangement, dvs. har du menu’en klar, kan vi give dig gode råd om hvilke vine der passer bedst til retterne. På den måde får du og dine gæster en optimal oplevelse. Læs nærmere om vore festvine andet sted på dette website.
 • at vi tilbyder leverancer af vin til f.eks. kantine og kunde- og personalearrangementer. Vi er altid friske på at drøfte mulighederne, prisen mv. for at sikre en god oplevelse.

Tilbage


Producenterne

For tiden har vi etableret partnerskaber med ca. 30 producenter i hhv. Frankrig, Spanien, Italien, Østrig og Portugal. Disse er nøje udvalgt, fordi de typisk fremtryller højt vurderede vine iht. de respektive landes førende vinguides, vinmagasiner mv. Det er ét af udvælgelseskriterierne, men også andre forhold gør sig gældende. Som oftest besøger vi vinproducenterne ifm. vores årlige indkøbsrejse eller ifm. en af de store internationale vinmesser og kommer på den måde til at kende godt til vore partnere.

De gode relationer er således altid værdifulde, når vi skal have høstinformationer eller anden lokal information, f.eks. overnatningssteder til vore kunder.

Står du og mangler inspiration til din næste ferie, er du altid velkommen til at kontakte os for yderligere informationer i de respektive områder.

Tilbage

 


Interessante vin-links

www.vinavisen.dk
Godt og populært brancheblad for vinnydere, som opdateres hver uge.


www.vinforum.dk
God og meget informativ hjemmeside med fokus på vinviden.


www.vinsiderne.dk
God og kritisk hjemmeside, som stiller spørgsmål ved meget i branchen.


www.decanter.com
God og informativ, international kilde om vin.


www.winespectator.com
God og information, international kilde om vin.


www.vins-rhone.com
Fin kilde til mere viden om Rhône-vin.


www.vinsalsace.com/
God kilde til mere viden om Alsace-vin

www.chateauneuf.dk
En af de bedste sider om hele Rhône-dalen, skrevet af en dansk vinekvilibrist.

www.frenchcheese.dk
Og en meget informativ dansk side om franske oste.

Tilbage


Udsalgssted

Vi er en internetbaseret vinimportør og vinhandler, og har fra april 2018 fået nye, større lokaler på Vestergade 43 i Silkeborg. Herfra sælger vi hele vores produktsortiment indenfor vin, gin, rom, whisky, kaffe, vinglas, vintilbehør, olivenolie mv. 

Vi holder åbent hver tirsdag og torsdag mellem kl. 12.00 og 18.00.

Hvis du skulle være forhindret i at besøge os i disse tidsrum, er du altid velkommen til at kontakte os og lave en aftale om et besøg udenfor de officielle åbningstider.

1. Du ringer blot til Erik 4025 4475 (bedst efter kl. 16.30) eller Simon 2031 0189 (dagligt ml. 9.00 og 18.00) eller sender os en email på info@cavalcade.dk.

2. Du bestiller direkte på vores webshop - ved at gå enten til forsiden eller Kategorier ude til venstre.

3. Du melder dig til en af vores næste vinsmagninger, ved at registrere din email-adresse her.

Det vil glæde os at betjene dig som væres næste, tilfredse kunde!

Tilbage 


Historien om vintrolden Vindur


Som passionerede vinelskere har vi naturligvis også vore egen lille, søde vintrold, som tegneren Peter Madsen har lavet til os. Peter Madsen var vores gode nabo og samtidig ophavsmand til den kendte "Valhalla"-tegneserie, som efterhånden er udgivet i 20 bind. På det seneste har Peter og hans kone Sissel Bøe udgivet deres nye bogserie "Troldeliv", som p.t. udgives på 8 forskellige sprog! Derfor mente vi, at Peter måtte have forstand på trolde og det viste sig jo også at holde helt stik!

For efter at have briefet Peter og have vist ham vores hyggelige vinkælder med de store trætønder mv., opstod vores herlige vintrold. Den udstråler alt det som vin står for og som vi selv tror på: vin skaber hygge, mennesker mødes og glædes over god smag - uden at det hele bliver for selvhøjtideligt! Vintrolden skulle selvfølgelig også have et navn og efter en konkurrence blandt vore kunder, faldt valget på Vindur. (se ham på forsiden!)

Vin, fordi det hele omkring trolden drejer sig om vin! og

Dur, fordi endelsen er typisk nordisk, ofte brugt i troldenavne, sagn osv. og faktisk også fordi Dur er den lyse, lette og muntre tone/klang i musikken…netop den stemning, som et godt glas vin bringer os i!

Vindur – er således vintroldens navn: nordisk af ophav – og meget europæisk fokuseret!

Tilbage